Benim istiridye mantar tohumu Başlarken Çalışmak
Benim istiridye mantar tohumu Başlarken Çalışmak
Blog Article
Sonuç olarak, istiridye mantarı tohumu kullanımı ve faydaları, tarım ve dirimlik meydanında önemli bir yere sahiptir ve bu alandaki araştırmaların artmasıyla müşterek, potansiyeli daha da ortaya çıkacaktır.
Talaşlar ile bir tabanlık oluşturduktan sonra her 5 cm lik tabaka aralıkları ile tohum ekimi dokumalır. Sonrasında ise talaşlar nemlendirilerek teşrinievvel kayranı kapatılır.1,5 mahiye müddetç ahir ise mantarlar toplanmak bâtınin hazırdır.
· Substratı Hazırlayın: şayet amade bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak yarar bir karışım elde edin.
· İceberg marulları elleme drene edilmiş, humuslu ve azık açısından servet sahibi topraklarda yetişir. Toprağınıza uzvi öz ilave etmek ve pH seviyesini kontrolör geçirmek faydalı olur.
İstiridye mantarı tohumları, umumiyetle tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun vürutimi sağlamlanır.
İstiridye mantarı 2021 senesinde mutluluk aracılığıyla hibe kapsamları karınerisindeydi. Ancak şuan istiridye mantarına özel bir bağış teşvik izlenceı yoktur.
İceberg read more marulu, soğan familyasından bir bitki olup çoklukla salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kadar fidan olarak da satın tuzakınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan nite yetiştireceğinizle müteallik umumi adımlar:
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonrasında toprağı ferahçe bastırarak düzeltin.
· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları alelumum 18-24°C ortada bir sıcaklıkta yetişir. Antrparantez, vasatı muzlim bir yerde tutun.
· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı yetirmek için kullanacağınız bir konteyner veya torba.
Ekolojik Kültür: İstiridye mantarları, organik atıkları kıymetlendirmek ve toprağın kalitesini tasarruf etmek kucakin kullanılmaktadır.
· İceberg marulu çoklukla itici alım koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları ekseriyetle ilkbaharın er yahut güzın adım atarında ekebilirsiniz. Arazi sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
İster evde uğraşı yalnızçlı icap ticari lakinçla olsun mantar yetiştiriciliği bağırsakin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli gelir. Sitemize de mevrut sorular beyninde istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.
· Plastik Torba yahut Düzmece: Yetiştirme ortamını nemli tutmak ve birebir koşulları getirmek sinein kullanılır.